Dušené roštěnky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 380 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 276 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 88.4 mg
 - Draslík 507.4 mg
 - Vláknina 905.5 mg
 - Vitamín A 905.5 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Roštěnky očistíme, nakrájíme na plátky a okraje lehce nařízneme, aby se při pečení nezkroutily. Plátky osolíme, opepříme, lehce naklepeme (nerozklepáváme je však do tenka) a zaprášíme hladkou moukou.
 - 
                                2
Do kastrolu dáme rozehřát sádlo a roštěnky na něm zprudka opečeme po obou stranách. Poté je přendáme na talíř.
 - 
                                3
Na témže sádle osmažíme jemně pokrájenou cibuli. Pak na ni vyskládáme roštěnky, mírně podlijeme a dusíme do měkka.