Carpaccio s majonézovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 696 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 58 g
 - Sodík 472 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 147.9 mg
 - Draslík 651.2 mg
 - Vláknina 2249.3 mg
 - Vitamín A 2249.3 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.4 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z hovězího masa nakrájíme filety, zbavíme je všeho viditelného tuku, zabalíme do fólie a vložíme na 15 minut do mrazničky. Maso ztuhne, půjde lépe krájet.
 - 
                                2
Salát rozebereme na listy, opereme a osušíme. Řeřichu natrháme, Parmezán nastrouháme nahrubo.
 - 
                                3
Do mixeru vložíme vejce, citrónovou šťávu, prolisovaný česnek, dijonskou hořčici a čerstvě umletý pepř, během mixování pomalu přiléváme olej. Pokračujeme tak dlouho, dokud majonéza nezhoustne.
 - 
                                4
Maso vyndáme z mrazničky a ostrým nožem ho nakrájíme na plátky, tenké jako papír.
 - 
                                5
Na 4 talíře narovnáme plátky hovězího, listy salátu a snítky řeřichy, polijeme majonézovou omáčkou, posypeme strouhaným Parmezánem, ihned podáváme..