Grilovaný vysoký roštěnec s olivovým olejem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 920 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 63 g
 - Sodík 3878 mg
 - Bílkoviny 87 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 330 mg
 - Draslík 39.6 mg
 - Vláknina 1624 mg
 - Vitamín A 1624 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvý rozmarýn najemno nasekáme, černý pepř nahrubo nadrtíme a v nízké misce směs promícháme.
 - 
                                2
Z očištěného vysokého roštěnce nakrájíme 300g steaky, které zlehka naklepeme na výšku 2 cm. Steaky obalíme v připravené kořenící směsi, v míse je přelijeme polovinou extra panenského olivového oleje a dáme na hodinu do chladničky marinovat.
 - 
                                3
Marinované steaky pomalu grilujeme asi 5 minut z každé strany, přendáme je na talíře, kde je podle chuti osolíme hrubou mořskou solí.
 - 
                                4
Steaky servírujeme přelité druhou polovinou olivového oleje, který jsme v rendlíku předehřáli na 60 °C. Vhodnou přílohou je kvalitní bílé pečivo.