Roštěnky z Vídně
Suroviny
- 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
 - 250 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Citrony
 - 2 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 5 dl Vývar z hovězích kostí
 - 0.09 dl Olej olivový extra panenský
 - 6 polévková lžíce Hořčice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 456 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 527 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 81.2 mg
 - Draslík 740.5 mg
 - Vláknina 5624.8 mg
 - Vitamín A 5624.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.4 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nakrájené roštěnky po obvodu nařízneme, naklepeme, polijeme olejem a necháme čtyři hodiny odležet. Poté roštěnky osolíme, opepříme, naskládáme na rozpálenou pánev a po obou stranách opečeme. Podlijeme teplým vývarem, přidáme na kolečka rozkrájený neoloupaný citron. Vše ještě chvilku dusíme do měkka.
 - 
                                2
V jiné pánvi na rozpáleném másle do zlatova osmažíme na kolečka pokrájenou cibuli. Poté vložíme na tenké plátky nakrájený česnek. Zamícháme, cibuli odstavíme.
 - 
                                3
Měkké roštěnky klademe na jednotlivé talíře, přidáme osmaženou cibuli s česnekem, vedle položíme lžící hořčice a okapaný hrášek. Porce přelijeme výpekem, přidáme vhodnou přílohu a podáváme.