Chřest se svíčkovou
Suroviny
- 300 g Hovězí svíčková
 - 250 g Chřest bílý
 - 150 g Hrachové lusky
 - 125 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Rajčata
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 3 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 6 polévková lžíce Víno bílé
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 277 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 242 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 50 mg
 - Draslík 611.3 mg
 - Vláknina 6546.3 mg
 - Vitamín A 6546.3 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 35.1 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 40.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky a pokapeme citronovou šťávou.
 - 
                                2
Na pánvi rozehřejeme olej, maso poprášíme moukou a za častého míchání je opečeme. Vyjmeme, výpek slijeme a necháme stranou.
 - 
                                3
Na pánev přidáme máslo, oloupanou, nasekanou cibuli, oloupaný, na špalíčky nakrájený chřest, omytá, na osminky nakrájená rajčata a očištěné hrachové lusky. Po 3 minutách přilijeme víno a smetanu, osolíme a opepříme. Vmícháme nudličky svíčkové, vypečenou šťávu a vše ohřejeme. Nakonec přidáme nasekanou petrželku.
 - 
                                4
Podáváme s bramborovou kaší.