Bifteky po mexicku
Suroviny
- 800 g Hovězí svíčková
 - 100 g Sýr Ementál (Primátor)
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 3 ks Cibule
 - 1 ks Feferony
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 0.07 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 503 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 311 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 118.5 mg
 - Draslík 860.1 mg
 - Vláknina 3098.8 mg
 - Vitamín A 3098.8 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.3 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli a česnek oloupeme a nahrubo nakrájíme. Feferonku očistíme a nakrájíme na nudličky. Vše podusíme 15 minut na rozehřátém oleji. Přidáme nasekanou petrželku, směs rozmixujeme a omáčku ochutíme citronovou šťávou a osolíme.
 - 
                                2
Z omytého masa nakrájíme 4 bifteky, z obou stran je opepříme a na rozehřátém másle a oleji je opékáme asi 2 minuty. Potom maso osolíme a vložíme do zapékací mísy.
 - 
                                3
Výpek přidáme do omáčky a bifteky jí potřeme. Na každý biftek položíme plátek ementálu.
 - 
                                4
Pokrm zapékáme v troubě pod grilem, dokud se sýr neroztaví.