Hovězí carpaccio
Suroviny
- 120 g Hovězí svíčková
 - 60 g Rukola
 - 60 g Salát Lollo Biondo
 - 25 g Mandle plátky
 - 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 2 polévková lžíce Majonéza
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 435 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 336 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 270.5 mg
 - Draslík 404.2 mg
 - Vláknina 1885.5 mg
 - Vitamín A 1885.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11 mg
 - Vitamín E 3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Syrové hovězí maso nakrájejte na 4 tenké plátky, vložte mezi fólie a naklepejte natenoučko. Plátky rozdělte na dva talíře.
 - 
                                2
Šťávu z jednoho citronu smíchejte s olejem a vidličkou našlehejte.
 - 
                                3
Plátky masa potřete citronovým dresinkem, přikryjte fólií a dejte na 50 minut uležet do lednice.
 - 
                                4
V misce smíchejte hořčici, majonézu a 1 lžíci vody. Dobře promíchejte.
 - 
                                5
Vejce vařte 6 minut, poté zchlaďte pod proudem studené vody, oloupejte a přepulte.
 - 
                                6
Salát pokapejte citronovým dresinkem.
 - 
                                7
Talíře vyndejte z ledničky, sejměte fólii, pokapejte hořčicovým dresinkem, rozložte salátové listy a ozdobte půlkami vajec, posypte praženými plátky mandlí, okořeňte a podávejte.