Hovězí kari se sladkou arašídovou omáčkou
Suroviny
- 450 g Hovězí svíčková
 - 25 g Bazalka
 - 125 g Ořechy burské pražené
 - 20 g Citronová tráva
 - 2 ks Chilli paprička
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 5 ks Kafirové listy
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 3 hrnek Mléko kokosové
 - 3 polévková lžíce Omáčka rybí
 - 2 polévková lžíce Cukr palmový
 - 3 polévková lžíce Kari koření
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 658 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 55 g
 - Sodík 486 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 113.5 mg
 - Draslík 961.9 mg
 - Vláknina 4632.2 mg
 - Vitamín A 4632.2 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.8 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Polovinu kokosového mléka vlijeme do hrnce a zahříváme, dokud se nezačne srážet. Přidáme směs na kari a povaříme. Vmícháme rybí omáčku, palmový cukr i citronovou trávu a vaříme, dokud směs neztmavne.
 - 
                                2
Vlijeme zbytek mléka, opět přivedeme k varu. Přidáme na nudličky rozkrájené maso a mleté burské oříšky, za stálého míchání vaříme 8 - 10 minut, než se většina tekutiny odpaří.
 - 
                                3
Na závěr přidáme pokrájené chilli papričky, nakrájené limetkové listy a koření dle chuti. Podáváme s osolenými vařenými vejci, dozdobené bazalkovými lístky.