Nadívaná svíčková s pečenými bramborami
Suroviny
- 600 g Brambory
 - 600 g Hovězí svíčková
 - 150 g Zakysaná smetana
 - 60 g Rajčata sušená sterilovaná
 - 20 ml Víno bílé
 - 250 ml Hovězí vývar základní
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 5 ks Šalotka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Sezam - semena
 - 2 polévková lžíce Tuk
 - 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 718 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 762 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 61 g
 - Cholesterol 91.8 mg
 - Draslík 2208 mg
 - Vláknina 10734.8 mg
 - Vitamín A 10734.8 mg
 - Vitamín B6 2.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 50.3 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytou hovězí svíčkovou podélně nařízneme, aby vznikla kapsa. Maso osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Očištěnou šalotku a čtyři sušená rajčata nakrájíme na kostičky, smícháme s nasekanou šalvějí a vložíme do masové kapsy. Upevníme párátky.
 - 
                                3
Svíčkovou opečeme na rozehřátém oleji po všech stranách, podlijeme vínem, vývarem a dusíme asi 40 minut.
 - 
                                4
Omyté brambory rozkrojíme na poloviny, urovnáme na tukem vymaštěný plech a potřeme olivovým olejem. Osolíme je a posypeme sezamem. V silně vyhřáté troubě pečeme 30–40 minut.
 - 
                                5
Svíčkovou vyjmeme, zabalíme do alobalu a necháme 10 minut odpočinout.
 - 
                                6
Do vypečené šťávy vmícháme zakysanou smetanu, povaříme a podle chuti přisolíme a opepříme. Pokrm upravíme na talíře a ihned podáváme.