Hovězí rolky se šalotkou a chřestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 199 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 354 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 12.6 mg
 - Draslík 709.1 mg
 - Vláknina 721.5 mg
 - Vitamín A 721.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.9 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěný, rozpůlený chřest povaříme 1 minutu, vyjmeme a osušíme.
 - 
                                2
Omyté maso nakrájíme na 8 velmi tenkých plátků a mírně naklepeme, aby plátky byly silné asi 3mm.
 - 
                                3
Oloupané šalotky rozkrojíme na poloviny.
 - 
                                4
Na konec každého plátku masa položíme chřest a šalotku. Svineme do závitku.
 - 
                                5
V pánvi na rozehřátém oleji smažíme rolky za častého obracení asi 2 minuty. Přilijeme omáčku terijaki, snížíme příkon tepla a smažíme ještě 3 minuty.
 - 
                                6
Rolky urovnáme na servírovací talíř, posypeme opraženým sezamem a nasekaným koriandrem.