Gaskoňské řezy
Suroviny
- 900 g Hovězí svíčková
 - 100 g Sýr Gruyére
 - 100 g Žampiony čerstvé
 - 100 g Kečup
 - 25 g Kapary
 - 50 g Cibule sterilovaná
 - 50 ml Olej rostlinný
 - 150 ml Víno červené
 - 200 ml Olej stolní
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 4 polévková lžíce Strouhanka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 714 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 494 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 100 mg
 - Draslík 638 mg
 - Vláknina 1132.8 mg
 - Vitamín A 1132.8 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.7 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytou svíčkovou nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Maso obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance smíchané s nastrouhaným sýrem.
 - 
                                2
Řezy vložíme do pánve s rozpáleným olejem a smažíme dozlatova.
 - 
                                3
V misce smícháme 50ml oleje, kečup, víno, očištěné hlavičky žampionů, kapary a nakládané cibulky.
 - 
                                4
Připravenou studenou omáčkou přelijeme porce masa na talířích.
 - 
                                5
Můžeme podávat s čerstvým pečivem.