Hovězí maso na kari s bazalkou
Suroviny
- 700 g Hovězí svíčková
 - 30 g Thajská bazalka
 - 250 g Bambusové výhonky
 - 800 ml Kokosové mléko
 - 2 kávová lžička Kari pasta
 - 4 kávová lžička Kurkuma
 - 1 ks Chilli paprička zelená
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Sůl
 - 4 polévková lžíce Cukr palmový
 - 4 polévková lžíce Omáčka rybí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 667 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 661 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 73.5 mg
 - Draslík 1014.8 mg
 - Vláknina 3519.3 mg
 - Vitamín A 3519.3 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.4 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a osušené maso nakrájíme na proužky silné asi 1 cm. Zelenou chilli papričku opláchneme, osušíme a odstraníme z ní semínka. Poté její dužinu nasekáme na drobné kousky. Omyjeme a osušíme také thajskou bazalku a bambusové výhonky. Výhonky nakrájíme na kousky o tloušťce asi 1 cm.
 - 
                                2
Do připraveného woku vložíme kari pastu a zahřejeme ji. Z povrchu kokosového mléka sebereme smetanu a přidáme ji do woku. Vaříme ji, až se na povrchu tekutiny ve woku objeví žlutá vrstva.
 - 
                                3
Posypeme kurkumou, přidáme do pánve pokrájené maso, 2/3 listů thajské bazalky. Posypeme palmovým cukrem a vlijeme 1/2 kokosového mléka. Povaříme 4 minuty, a poté do pánve nalijeme ještě zbylé kokosové mléko.
 - 
                                4
Vložíme nasekanou chilli papričku společně s bambusovými výhonky a dusíme ještě po dobu dalších 4 minut. Nakonec zakápneme rybí omáčkou, osolíme, opepříme a nasypeme zbylou posekanou bazalku.