Grilovaný rostbíf se salátem
Suroviny
- 20 g Hořčice
 - 800 g Hovězí svíčková
 - 200 g Chléb konzumní
 - 8 g Sůl
 - 3 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 20 g Pažitka
 - 100 g Rukola
 - 40 g Tymián čerstvý
 - 40 g Kapary
 - 30 ml Olej olivový
 - 30 ml Voda pitná
 - 10 ml Ocet vinný
 - 60 ml Zakysaná smetana
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 544 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 1199 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 91.8 mg
 - Draslík 922.6 mg
 - Vláknina 5185 mg
 - Vitamín A 5185 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.6 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí rostbíf naklepeme, potřeme olejem, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a necháme 8 minut grilovat z každé strany. Hotové maso zabalíme do alobalu a necháme odpočinout.
 - 
                                2
V misce smícháme zakysanou smetanu, hořčici, ocet a nasekanou pažitku, postupně všleháme teplou vodu, sůl a pepř, až se všechny ingredience propojí.
 - 
                                3
Na gril rozložíme plátky chleba a ogrilujeme 1 minutu z každé strany. Hotové potřeme česnekem, zakapeme olejem, obložíme pár listy rukoly, kapary a na plátky nakrájeného rostbífu. Přelijeme trochou dresinku.