Plněné svíčkové řezy
Suroviny
- 700 g Hovězí svíčková
 - 50 g Slanina vepřová
 - 40 g Mouka pšeničná hladká
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 50 g Sardelová očka
 - 200 ml Zakysaná smetana
 - 1.5 kávová lžička Citronová kůra
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 560 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 340 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 123 mg
 - Draslík 755.6 mg
 - Vláknina 1212.1 mg
 - Vitamín A 1212.1 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z masa nakrájíme 8 řízečků. Lehce je naklepeme rukou, osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno, petrželovou nať najemno, očka rozsekáme, citronovou kůru nastrouháme nahrubo a vše smícháme v misce.
 - 
                                2
Na polovinu řízků dáme díl sardelové směsi, překryjeme druhou polovinou řízků, okraje sklepneme paličkou a řízky obalíme v mouce. Řízky z obou stran osmažíme na másle dozlatova. Usmažené řízky vyjmeme a držíme na teple.
 - 
                                3
Do výpeku přimícháme smetanu, cukr, citronovou šťávu a usmažené řízky. Dusíme na mírném plameni zhruba 12 minut.