Kořeněné svíčkové řezy se žampionovou omáčkou
Suroviny
- 600 g Hovězí svíčková
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 400 g Žampiony čerstvé
 - 50 ml Olej rostlinný
 - 30 ml Koňak
 - 80 ml Víno červené
 - 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 0.25 kávová lžička Pepř bílý
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 2 špetka Muškátový oříšek
 - 2 špetka Kmín mletý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 589 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 188 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 119.3 mg
 - Draslík 911.8 mg
 - Vláknina 3153.2 mg
 - Vitamín A 3153.2 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.2 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na plátky a rukou lehce naklepeme. V misce promícháme koření se solí a olejem a směsí potřeme řízky, naskládáme je do mísy a necháme odležet. Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěné žampiony nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Na másle zpěníme cibuli, přidáme žampiony a dusíme ve vlastní šťávě. Poté přilijeme víno, koňak a smetanu a na mírném plameni za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.
 - 
                                3
Řízky zprudka usmažíme na oleji z marinády z obou stran dozlatova a podáváme je přelité žampionovou omáčkou.