Telecí perkelt se smetanou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 434 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 18 g
- Sodík 686 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 221 mg
- Draslík 1145.8 mg
- Vláknina 3837 mg
- Vitamín A 3837 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.2 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očištěnou, nadrobno pokrájenou cibuli osmažíme dorůžova na oleji, 
- 
                                2přidáme k ní telecí maso pokrájené na kostky, posypeme sladkou paprikou a osmažíme dozlatova. 
- 
                                3Maso poprášíme hladkou moukou, osolíme a promícháme. 
- 
                                4Zalijeme 1/4 litrem vody a dusíme pod pokličkou asi 1 hodinu, pokud nezměkne. 
- 
                                5Do hotového perkeltu přidáme 2 dl zakysané smetany, dochutíme solí, promícháme a ještě pár minut povaříme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        