Telecí scaloppine
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 461 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 389 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 135 mg
 - Draslík 593.8 mg
 - Vláknina 2145.3 mg
 - Vitamín A 2145.3 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.3 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hladkou mouku promícháme se solí a pepřem. Omyté maso nakrájíme na plátky, vložíme mezi 2 fólie a lehce naklepeme. Maso po obou stranách protáhneme v připravené mouce a zbylou mouku sklepeme.
 - 
                                2
Ve velké pánvi rozehřejeme 2/3 másla a olej a postupně smažíme řízky po každé straně 2 minuty dozlatova. Vyjmeme a necháme na teplém místě.
 - 
                                3
Do pánve vlijeme víno, povaříme a přilijeme vývar a šťávu, kterou maso pustilo. Necháme chvíli probublávat do zhoustnutí. Nakonec vmícháme nasekanou petržel, zbylé máslo a podle chuti osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Plátky masa upravíme na talíře a přelijeme omáčkou. Ihned podáváme, doplníme dílky limetky.