Telecí v zeleninové omáčce
Suroviny
- 1300 g Telecí plec
- 180 g Mrkev kořen
- 180 g Cibule
- 200 g Pórek
- 2 g Pepř černý celý
- 250 g Žampiony čerstvé
- 200 g Cibule perlová
- 6 g Petržel - nať
- 130 g Máslo čerstvé
- 70 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 g Hřebíček
- 30 g Cukr moučkový
- 1900 ml Voda pitná
- 200 ml Smetana 12% (konzumní)
- 40 ml Citronová šťáva
- 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 6 špetka Sůl
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 595 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 99 g
- Sodík 469 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 287.4 mg
- Draslík 940 mg
- Vláknina 6469.7 mg
- Vitamín A 6469.7 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.4 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 61 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Maso osolíme, opepříme a pokrájíme na kousky 2cm veliké. 
- 
                                2Zalijeme studenou vodou a uvedeme k varu. 
- 
                                3Vaříme 15 minut. 
- 
                                4Očistíme cibuli a mrkev a pokrájíme na menší kousky. 
- 
                                5Bylinky, zeleninu a koření přidáme k masu. 
- 
                                6Osolíme a vaříme dalších 90 minut. 
- 
                                7Očistíme žampiony a cibulky, zalijeme 400ml vody, přidáme cukr, citronovou šťávu, 30g másla a špetku soli. 
- 
                                8Povaříme 20 minut. 
- 
                                9Zbytek másla necháme rozpustit na pánvi, přimícháme mouku a za stálého míchání necháme 2 minuty povařit. 
- 
                                10Jíšku vmícháme do omáčky, ze které jsme odstranili svazek bylin, pórek a mrkev. 
- 
                                11Přimícháme smetanu a žloutek. 
- 
                                12Přisypeme cibulky a žampiony. 
- 
                                13Servírujeme posypané sekanou petrželí. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        