Telecí maso s vínovou omáčkou
Suroviny
- 350 g Rajčata
 - 500 g Paprika zelená
 - 750 g Telecí plec
 - 300 ml Víno červené
 - 1 kávová lžička Oregano sušené
 - 4 ks Cibule
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 408 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 247 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 161.3 mg
 - Draslík 1289.4 mg
 - Vláknina 11046.8 mg
 - Vitamín A 11046.8 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 121.6 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Telecí maso omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na kostky o velikosti 4-5 cm. Oloupané cibule nakrájíme nahrubo. Papriky omyjeme, rozpůlíme, odstraníme jadérka a nasekáme na nudličky. Rajčata opláchneme, odstraníme zelené části a semínka a rozmixujeme na pyré.
 - 
                                2
Ve velkém hrnci rozpálíme olej a maso na něm orestujeme ze všech stran, cca 10 minut. Přidáme cibuli a společně osmahneme. Poté vmícháme papriku, sladkou papriku, ochutíme solí a pepřem. Přidáme cukr, pyré z račat, protlak a zalijeme 100 ml vína. Zakryté dusíme na mírném ohni cca 90 minut. Přilijeme zbytek vína, zahřejeme, dochutíme oreganem, dle potřeby přidáme sůl a pepř.
 - 
                                3
Rozdělíme na talíře, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme. Jako přílohu můžeme použít např. rýži