Ruský telecí řízek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 389 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 1600 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 108.3 mg
 - Draslík 613.1 mg
 - Vláknina 4768 mg
 - Vitamín A 4768 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.1 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Telecí kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na řízky. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme a maso osolíme. V horkém tuku řízky po obou stranách opečeme.
 - 
                                2
V tuku po opékání osmažíme drobně nakrájenou cibuli dorůžova, přidáme papriku, zpěníme ji a přilijeme vývar.
 - 
                                3
Tento základ zahustíme zásmažkou z másla a prosáté mouky. Za občasného promíchání dobře provaříme. Během varu přilijeme mléko a omáčku přecedíme přes hustý cedník na maso.
 - 
                                4
Maso s omáčkou zvolna dusíme doměkka. Přidáme nakrájené hříbky a před dohotovením přilijeme smetanu.
 - 
                                5
Při podávání řízky přeléváme omáčkou a zdobíme plátkem rajčete.