Telecí maso s polskou nádivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 378 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 824 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 182.8 mg
 - Draslík 596.6 mg
 - Vláknina 2278 mg
 - Vitamín A 2278 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.7 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nakrájené rohlíky namočíme do mléka. V míse ušleháme máslo se žloutky, přidáme nasekaný kopr a namočené rohlíky, sůl, pepř, muškátový oříšek, bílky a strouhanku. Všechno důkladně promícháme.
 - 
                                2
Vzniklou nádivkou naplníme kapsu, kterou vytvoříme naříznutím ostrým nožem v telecí kýtě. Otvor zašijeme nebo spojíme jehlami a maso vložíme do tukem vymazaného pekáče. Pořádně osolíme, okmínujeme a dáme péct do středně vyhřáté trouby asi na hodinu. Podléváme rozpuštěným máslem, postupně vypečenou šťávou.