Telecí přírodní plátky na pivě
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 371 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 25 g
- Sodík 154 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 147 mg
- Draslík 551.5 mg
- Vláknina 39.8 mg
- Vitamín A 39.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Telecí kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na plátky, které naklepeme, osolíme a obalíme v hladké mouce. 
- 
                                2V pánvi rozehřejeme máslo a plátky masa na něm opečeme z obou stran. Během pečení můžeme v případě potřeby maso podlít trochou vody. Upečené měkké plátky masa z pánve vyjmeme a uložíme v míse do tepla - například do mírně vyhřáté trouby. 
- 
                                3Do šťávy v pánvi přilijeme pivo, promícháme, provaříme a dochutíme pepřem a solí. Horkou šťávu nalijeme na plátky v míse a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        