Kostky z telecí kýty s marsalou
Suroviny
- 30 g Mandle
 - 300 g Telecí kýta
 - 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 70 ml Olej rostlinný
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Vaječný bílek slepičí
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 4 polévková lžíce Víno Marsala
 - 3 polévková lžíce Mouka mandlová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 756 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 64 g
 - Sodík 419 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 172 mg
 - Draslík 697.8 mg
 - Vláknina 3885.3 mg
 - Vitamín A 3885.3 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 7.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Telecí kýtu opláchneme, osušíme, nakrájíme řízky a z nich kostky. Spařené mandle oloupeme a nakrájíme na plátky. Kostky masa potřeme rozšlehaným bílkem, obalíme v mandlovém prášku a nakrájených mandlích. Maso vkládáme do rozpáleného oleje a na středním plameni smažíme zhruba 8 minut za občasného míchání. Nakonec maso osolíme a opepříme.
 - 
                                2
V mezičase smícháme smetanu s marsalou, necháme přejít varem, osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Maso podáváme s omáčkou a s mandlemi, které odpadly při smažení.