Silná masová polévka
Suroviny
- 500 g Hovězí oháňka
 - 0.5 ks Celer bulvový
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Petržel kořen
 - 1 ks Vepřové nožičky
 - 2 ks Telecí nožičky
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý celý
 - 1.5 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 5764 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 561 g
 - Sodík 2730 mg
 - Bílkoviny 488 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 2375.6 mg
 - Draslík 5337.5 mg
 - Vláknina 28942 mg
 - Vitamín A 28942 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 213.2 mg
 - Vitamín E 3.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 32.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do studené vody dáme maso a sůl a vaříme 2 hodiny.
 - 
                                2
Přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu a koření a vaříme doměkka.
 - 
                                3
Vyndáme maso, vykostíme, nakrájíme a dáme zpět do vývaru.
 - 
                                4
Přidáme nakrájenou zeleninu.
 - 
                                5
Rozšleháme žloutky se smetanou a přelijeme je hotovou polévkou.