Telecí závitek s petrželkou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 214 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 9 g
- Sodík 193 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 104.8 mg
- Draslík 460.8 mg
- Vláknina 525 mg
- Vitamín A 525 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme a osolíme. 
- 
                                2Plátky potřeme máslem smíchaným s nasekanou petrželkou. Zavineme, upevníme párátkem a nasucho opečeme. Podlijeme vývarem (nebo vodou) a dusíme doměkka. 
- 
                                3Maso vyjmeme, šťávu vysmahneme, zaprášíme nasucho opraženou moukou, zředíme a povaříme. 
- 
                                4Nakonec přidáme smetanu a kousek másla. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        