Sekaný telecí řízek
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 282 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 15 g
- Sodík 326 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 222 mg
- Draslík 349.9 mg
- Vláknina 315 mg
- Vitamín A 315 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omyté maso a žemli zvlhčenou mlékem umeleme. Přidáme vejce, sůl a dobře promícháme. 
- 
                                2Ze hmoty tvoříme oválné řízky, lehce je obalíme v mouce a zprudka nasucho opečeme. Mírně podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou. 
- 
                                3Nakonec přidáme kousek másla. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        