Dánské telecí maso
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 251 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 14 g
- Sodík 298 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 213.3 mg
- Draslík 426.3 mg
- Vláknina 930 mg
- Vitamín A 930 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme je, osolíme a po každé straně grilujeme asi 4-5 minut. (Místo grilování můžeme maso dusit). 
- 
                                2Vejce rozšleháme s mlékem, osolíme a přidáme nasekanou petrželku. Dáme do vymazané zapékací mísy srazit. 
- 
                                3Na teplý talíř položíme maso, na maso vaječnou sedlinu, rajčatový protlak a kousek másla. Každou porci ozdobíme listem hlávkového salátu. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        