Ptáčky se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 372 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 192 g
 - Sodík 198 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 200.2 mg
 - Draslík 285.6 mg
 - Vláknina 7704.8 mg
 - Vitamín A 7704.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.1 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nakrájené maso na plátky naklepeme, osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Mrkev, papriku a pórek očistíme a nakrájíme na čtvrtky.
 - 
                                3
Vejce nakrájíme na osminky.
 - 
                                4
Vše vložíme na maso, které poté zabalíme do roličky a převážeme nití.
 - 
                                5
Osmahneme je prudce na olivovém oleji, podlijeme vodou a dusíme hodinu a půl.
 - 
                                6
Nakonec zalijeme zakysanou smetanou a povaříme, zahustíme hladkou moukou nebo jíškou.