Růžičková kapusta s hovězím masem
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
 - 400 g Kapusta růžičková
 - 100 g Mrkev kořen
 - 400 g Hovězí maso zadní
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Pórek
 - 1 ks Bobkový list
 - 2 ks Hřebíček
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 1 l Voda pitná
 - 1 šálek Vývar z hovězích kostí
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 364 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 73 g
 - Sodík 514 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 73.1 mg
 - Draslík 550.2 mg
 - Vláknina 15882.7 mg
 - Vitamín A 15882.7 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.2 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pórek, celer a mrkev očistíme a nakrájíme na kousky. Jednu cibuli oloupeme a protkneme hřebíčky a bobkovým listem.
 - 
                                2
Maso omyjeme a spolu s připravenou zeleninou vložíme do hrnce, zalijeme vařící vodou, osolíme a opepříme. Pod pokličkou vaříme asi 60 minut.
 - 
                                3
Kapustu očistíme a spolu s nasekanou cibulí krátce osmahneme na másle. Přilijeme šálek vývaru a pod pokličkou dusíme 10 minut. Podle chuti osolíme, opepříme a ochutíme muškátem.
 - 
                                4
Kapustičky rozdělíme na talíře a obložíme zeleninou a masem.