Koláč s hovězím masem a fazolemi
Suroviny
- 750 g Hovězí maso zadní
 - 300 g Fazole bílé sterilované
 - 500 g Listové těsto
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 0.7 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 910 kcal
 - Sacharidy 68 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 299 mg
 - Bílkoviny 55 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 238.8 mg
 - Draslík 433.3 mg
 - Vláknina 12873.5 mg
 - Vitamín A 12873.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.5 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na kostičky a osmahneme v hrnci na oleji. Přidáme oloupanou, nasekanou cibuli a česnek, bobkový list, sůl a pepř. Vše zaprášíme moukou a podlijeme 1/4 litru vody. Dusíme asi 60 minut. Po 45 minutách přidáme okapané fazole.
 - 
                                2
Listové těsto rozválíme a z plátu vykrojíme dvě kola o průměru 26 a 18 cm. Větším kolem vyložíme dno i okraje dortové formy. Těsto poklademe masovou směsí a přikryjeme menším kolem. Celý koláč potřeme rozšlehaným žloutkem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia asi 40 minut.