Polévka z hovězího masa a hrášku
Suroviny
- 300 g Hovězí maso zadní
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Máslo čerstvé
 - 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Rajčata
 - 1 ks Petržel - nať
 - 1 ks Hrášek mražený
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Mléko polotučné
 - 0.5 polévková lžíce Tuk
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 271 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 253 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 111.2 mg
 - Draslík 285.1 mg
 - Vláknina 9371.2 mg
 - Vitamín A 9371.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.3 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na rozpáleném tuku osmahneme na drobno pokrájenou cibuli, maso nakrájené na malé kousky, osolíme a podusíme skorem do měkka. Přisypeme nerozmražený hrášek, rozkrájená oloupaná rajčata, dle chutí dosolíme a podusíme do měkka.
 - 
                                2
Vydušenou šťávu doředíme převařenou vodou, lehce povaříme a posypeme petrželovou natí.
 - 
                                3
Chceme-li polévku zahuštěnou, téměř u samého konce varu přidáme jíšku nebo 1 dc mléka s rozkvedlaným žloutkem. Žloutek již nevaříme, neboť by se srazil.