Hrnec s hovězím a telecím masem
Suroviny
- 300 g Hovězí maso zadní
 - 300 g Telecí plec
 - 100 g Celer bulvový
 - 1500 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Polévkové koření
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Nové koření celé
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 ks Pórek
 - 3 ks Brambory
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 0.25 ks Květák
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 332 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 179 g
 - Sodík 379 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 108 mg
 - Draslík 928.8 mg
 - Vláknina 14948.8 mg
 - Vitamín A 14948.8 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 50.2 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vodu v hrnci uvedeme do varu, vložíme omyté hovězí a telecí maso, nahrubo nakrájenou, na oleji opečenou cibuli, bobkový list, nové koření a sůl. Vše zvolna vaříme, až je maso měkké.
 - 
                                2
Potom přidáme očištěnou, na kousky nakrájenou mrkev, celer, pórek, kousek květáku a na čtvrtky nakrájené oloupané brambory. Vaříme tak dlouho, až je zelenina měkká.
 - 
                                3
Nakonec pokrm podle chuti přisolíme, opepříme a dochutíme polévkovým kořením.