Kořeněné hovězí závitky s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 358 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 697 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 223.8 mg
 - Draslík 109.9 mg
 - Vláknina 1197.1 mg
 - Vitamín A 1197.1 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Plátky poklademe polovinou slaniny nakrájené na plátky a polovinami vajec uvařených natvrdo. Stočíme do závitků, upevníme jehlami a obalíme v hladké mouce.
 - 
                                2
Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme na sádle. Vmícháme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Vložíme připravené závitky, opečeme je po všech stranách, podlijeme trochou vody a dusíme. Během dušení přidáme koření a kousek bujónu, maso obracíme a podléváme vodou.
 - 
                                3
Podáváme s vařenými bramborami nebo s dušenou rýží.