Znojemské hovězí plátky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 292 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 1723 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 57.8 mg
 - Draslík 125.5 mg
 - Vláknina 2063 mg
 - Vitamín A 2063 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.9 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí maso (nebo hovězí roštěnec) opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme a po obou stranách zprudka opečeme na části tuku.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno, osmažíme ji na dvou třetinách tuku dorůžova a mírně podlijeme vývarem. Trochu tuku necháme na podušení okurek. Do základu přidáme opečené maso a dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme a doléváme teplým vývarem.
 - 
                                3
Měkké maso vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmažíme, zalijeme vlažným vývarem a rozšleháme. Za občasného promíchání provaříme.
 - 
                                4
Nakonec omáčku procedíme přes hustý cedník na maso a přidáme okurky nakrájené na kostičky a podušené na troše tuku. Vše ještě krátce povaříme.