Hovězí plátky na pepři
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 241 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 1030 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 54.9 mg
 - Draslík 43 mg
 - Vláknina 1619 mg
 - Vitamín A 1619 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme a opečeme zprudka po obou stranách na části tuku.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a dorůžova osmažíme na zbylé dávce tuku. Přidáme mletý pepř a zalijeme trochou vody. Na tento základ vložíme opečené maso a dusíme téměř doměkka. Během dušení plátky obracíme a podléváme horkou vodou.
 - 
                                3
Měkké plátky vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme teplou vodou a rozmícháme. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
 - 
                                4
Nakonec šťávu podle chuti přisolíme, procedíme na plátky a vše ještě krátce povaříme.
 - 
                                5