Salát s grilovaným masem a pitou
Suroviny
- 300 g Hovězí maso zadní
 - 150 g Rukola
 - 200 g Chléb Pita
 - 125 ml Olej olivový
 - 2 kávová lžička Citronová kůra
 - 4 ks Cuketa
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 552 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 377 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 43.5 mg
 - Draslík 276.4 mg
 - Vláknina 4423.3 mg
 - Vitamín A 4423.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.5 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V misce připravíme zálivku tak, že smícháme olivový olej, česnek, citronovou kůru, citronovou šťávu a pažitku.
 - 
                                2
Rozpálíme grilovací pánev. Hovězí plátky potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a grilujeme z každé strany asi 5 minut. Poté maso sundáme a udržujeme v teple.
 - 
                                3
Pitu překrojíme, potřeme olejem a grilujeme asi 2 minuty z každé strany. Odložíme stranou. Cuketu omyjeme, očistíme, potřeme olejem a grilujeme.
 - 
                                4
Na připravené talíře rozdělíme pitu, navrch dáme grilované maso překrájené na nudličky, grilovanou cuketu, rukolu a zakápneme připravenou zálivkou.