Zapékané hovězí na zelenině
Suroviny
- 20 g Ořechy vlašské
 - 210 g Smetana 33% (šlehačka)
 - 200 g Sádlo škvařené
 - 800 g Hovězí maso zadní
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 3 kávová lžička Majoránka
 - 2 kávová lžička Muškátový květ
 - 2 ks Cibule
 - 6 ks Rajčata
 - 7 ks Vejce slepičí
 - 4 ks Paprika zelená
 - 5 stroužek Česnek
 - 1 l Vývar z hovězích kostí
 - 3 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 610 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 670 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 332 mg
 - Draslík 855.9 mg
 - Vláknina 4541.8 mg
 - Vitamín A 4541.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 41.6 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na kostky nakrájené maso na sádle a cibuli dobře osmažíme, podlijeme vývarem, dusíme do měkka. Rajčata a papriku nakrájíme na proužky, česnek na kolečka, ořechy posekáme nadrobno, muškátový květ, pepř, to všechno přidáme k masu a pod policí necháme dusit.
 - 
                                2
Mezitím připravíme nasekaná vařená vajíčka, nasekanou petrželku, sundáme poklici a vmícháme do masa. Zalijeme smetanou, posypeme majoránkou, necháme ještě chvilku zapéct.
 - 
                                3
Hotové maso ještě nakonec dochutíme solí.