Hovězí na způsob zvěřiny
Suroviny
- 500 g Hovězí kýta
 - 80 g Mrkev kořen
 - 80 g Celer bulvový
 - 50 g Petržel kořen
 - 1 kávová lžička Tymián sušený
 - 6 kávová lžička Pepř 4 barev
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
 - 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
 - 1.5 kávová lžička Cukr krupice
 - 4 ks Jalovec
 - 2 ks Cibule
 - 4 ks Nové koření celé
 - 1 ks Bobkový list
 - 4 dl Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 - 4 polévková lžíce Džem brusinkový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 529 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 71 g
 - Sodík 100 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 72.5 mg
 - Draslík 633.7 mg
 - Vláknina 16557.5 mg
 - Vitamín A 16557.5 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.5 mg
 - Vitamín E 3.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí maso z kýty omyjeme, osušíme, potřeme olivovým olejem, posypeme rozdrceným jalovcem, tymiánem, čerstvě pomletým pepřem 4 barev, obložíme pokrájenou cibulí a odložíme do chladničky na 2 dny. Během té doby maso obracíme.
 - 
                                2
Než budeme maso připravovat, očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel a nakrájíme ji na malé kostičky. Očištěnou cibuli drobně nakrájíme.
 - 
                                3
V pekáči rozpálíme olej, dáme na něj cibuli se zeleninou, celý pepř, nové koření, zázvor, bobkový list, promícháme a vše krátce osmažíme. Na zeleninu položíme špalíček naloženého masa, podlijeme vodou s octem a zakryjeme poklicí. Pekáč vložíme do předem vyhřáté trouby, maso pečeme přibližně 60 minut. Během pečení poléváme výpekem. Měkké maso vyjmeme. Šťávu dochutíme cukrem, pak ji přecedíme.
 - 
                                4
Pokrájené maso dáme na talíře, polijeme výpekem, na každou porci dáme lžíci brusinkového džemu a servírujeme.