Maďarské hovězí plátky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 211 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 569 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 48.3 mg
 - Draslík 262 mg
 - Vláknina 5670.7 mg
 - Vitamín A 5670.7 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 35 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí plátky na okrajích nařízneme, naklepeme a obalíme v mouce smíchané se solí.
 - 
                                2
V kastrolu rozpálíme sádlo a opečeme plátky z obou stran, vyjmeme a uchováme teplé. Na výpeku v kastrolu osmnažíme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou, kmínem a majoránkou a necháme zpěnit. Přidáme protlak a promícháme, podlijeme vodou. Na základ vrátíme maso a zakryté pozvolna dusíme, podle potřeby podléváme. Když je maso téměř hotové, přidáme nakrájenou papriku a rajčata a dodusíme doměkka.