Hovězí roláda s nádivkou se špagetami
Suroviny
- 300 g Žampiony čerstvé
 - 25 g Mouka pšeničná hladká
 - 300 g Rajčata
 - 150 g Špagety
 - 600 g Hovězí maso zadní
 - 80 g Máslo čerstvé
 - 120 g Anglická slanina
 - 100 g Protlak rajčatový
 - 80 ml Olej rostlinný
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibule
 - 5 ks Vejce slepičí
 - 1.2 l Hovězí vývar základní
 - 1 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 687 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 955 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 292.1 mg
 - Draslík 561.1 mg
 - Vláknina 3355.4 mg
 - Vitamín A 3355.4 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.7 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Špagety vložíme do vroucí osolené vody, vaříme zhruba 15 minut, poté scedíme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony očistíme, rozpůlíme a pokrájíme na plátky, slaninu rozkrájíme na tenké plátky. Rajčata spaříme, oloupeme, vykrojíme semena a krájíme na kostičky.
 - 
                                2
Žampiony osmažíme na másle, vmícháme špagety, zalijeme rozšlehanými vejci, zamícháme a necháme vejce srazit. Směs dáme vychladnout.
 - 
                                3
Hovězí maso očistíme, nařízneme, rozklepeme na tenký plát, opepříme a osolíme. Poté ho poklademe plátky slaniny, rozložíme špagetovou nádivku, plát srolujeme a převážeme potravinářským provázkem.
 - 
                                4
Na oleji ve velkém kastrolu zpěníme cibuli, vmícháme rajčatový protlak, vložíme roládu, osmažíme ze všech stran. Podlijeme 700 ml vývaru a v předehřáté troubě pod poklicí dusíme 70 minut. Během dušení maso obracíme, je-li třeba, přilijeme horkou vodu. Měkkou roládu vyjmeme, odstraníme provázek, nakrájíme na plátky a držíme v teple. Do výpeku vmícháme mouku, zarestujeme, rozšleháme se zbylým vývarem a na mírném plameni vaříme přibližně 15 minut. Poté omáčku přecedíme do čistého kastrolu, vmícháme rajčata, prohřejeme. Maso rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.