Hovězí závitky s vejci a brambory
Suroviny
- 800 g Hovězí maso zadní
 - 200 g Slanina vepřová
 - 30 g Hořčice plnotučná
 - 30 g Mouka pšeničná hladká
 - 200 g Brambory
 - 600 ml Hovězí vývar základní
 - 500 ml Voda pitná
 - 400 ml Voda pitná
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Vejce slepičí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 513 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 871 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 267.2 mg
 - Draslík 430.9 mg
 - Vláknina 3386.5 mg
 - Vitamín A 3386.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
 - 
                                2
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme nadrobno.
 - 
                                3
Plátky masa rozklepeme dotenka. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno.
 - 
                                4
V míse promícháme brambory s vařenými vejci, přidáme syrové vejce a promícháme. Plátky osolíme, opepříme, natřeme hořčicí a bramborovou náplní. Plátky zavineme a upevníme jehlami a jemně obalíme v mouce.
 - 
                                5
V rendlíku zpěníme slaninu s cibulí, vložíme závitky, ze všech stran osmažíme a podlijeme vývarem. Dusíme pod poklicí, až je maso měkké. Během dušení maso obracíme.
 - 
                                6
Závitky podáváme s nepřecezenou šťávou.