Kořeněné hovězí závitky s vejci
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 358 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 21 g
- Sodík 697 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 223.8 mg
- Draslík 109.9 mg
- Vláknina 1197.1 mg
- Vitamín A 1197.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Plátky poklademe polovinou slaniny nakrájené na plátky a polovinami vajec uvařených natvrdo. Stočíme do závitků, upevníme jehlami a obalíme v hladké mouce. 
- 
                                2Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme na sádle. Vmícháme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Vložíme připravené závitky, opečeme je po všech stranách, podlijeme trochou vody a dusíme. Během dušení přidáme koření a kousek bujónu, maso obracíme a podléváme vodou. 
- 
                                3Podáváme s vařenými bramborami nebo s dušenou rýží. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        