Hovězí maso dušené se zeleninovou směsí
Suroviny
- 10 g Máslo čerstvé
 - 800 g Hovězí maso zadní
 - 3 ks Cibule
 - 3 ks Mrkev kořen
 - 4 ks Rajčata
 - 2 ks Paprika zelená
 - 1 ks Masox
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Kurkuma
 - 1 špetka Hřebíček
 - 1 špetka Paprika mletá sladká
 - 4 stroužek Česnek
 - 2 dl Voda pitná
 - 0.5 kg Brambory
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 318 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 182 g
 - Sodík 123 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 79.3 mg
 - Draslík 601.1 mg
 - Vláknina 12728.9 mg
 - Vitamín A 12728.9 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 39.9 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka, oloupaný česnek prolisujeme.
 - 
                                2
Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Papriky omyjeme, podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Brambory a mrkev oškrábeme a nakrájíme na malé kousky. Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky. Masox rozpustíme v 2 dl horké vody a krátce provaříme.
 - 
                                3
V pánvi rozpálíme olej a osmahneme cibuli a česnek, pak přidáme kousky masa a smažíme. Postupně přidáváme připravené nakrájené papriky, rajčata, brambory a mrkev a vše vmícháme. Podle chuti okořeníme kurkumou, rozemletým hřebíčkem, paprikou, pepřem a solí. Směs zalijeme vývarem z masoxu a dusíme, dokud nejsou všechny suroviny měkké. Směs nakonec zjemníme vmícháním másla.