Ptáček španělák
Suroviny
- 200 g Cibule
 - 25 g Hořčice
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 100 g Okurky nakládané
 - 80 g Slanina vepřová
 - 600 g Hovězí maso zadní
 - 100 g Uzené maso vařené
 - 450 ml Hovězí vývar základní
 - 100 ml Olej rostlinný
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Vejce slepičí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 828 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 67 g
 - Sodík 1252 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 176.9 mg
 - Draslík 218.2 mg
 - Vláknina 3250 mg
 - Vitamín A 3250 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.4 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozklepeme plátky hovězího zadního masa, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Na jednotlivé plátky dáme do středu kousky sterilovaných okurek, špeku, vejce, uzeninu a cibuli. Maso zabalíme do roládek, zajistíme párátky a vložíme do ohnivzdorné nádoby.
 - 
                                2
V předehřáté troubě pečeme při 180 stupních Celsia 15 minut.
 - 
                                3
Zbylou cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme na oleji dozlatova. Přidáme lžíci hořčice, sůl, pepř, hovězí vývar a nálev z okurek. Touto omáčkou zalijeme ptáčky a dusíme pod pokličkou doměkka.
 - 
                                4
Ptáčky vyndáme, omáčku zahustíme jíškou z másla a mouky, přecedíme a vrátíme ptáčky.
 - 
                                5
Podáváme teplé.