Tatarský biftek s mangem
Suroviny
- 100 g Cibule
 - 50 g Hořčice
 - 200 g Mango
 - 80 g Vaječný žloutek slepičí
 - 10 g Sůl
 - 10 g Sůl
 - 10 g Petržel - nať
 - 20 g Česnek
 - 800 g Hovězí maso zadní
 - 5 g Pepř cayenský
 - 10 g Paprika mletá sladká
 - 10 g Paprika mletá sladká
 - 10 g Worcester (worcesterská omáčka)
 - 10 g Provensálské koření
 - 5 g Chilli koření mleté
 - 10 g Koriandr mletý
 - 13 g Koriandr čerstvý
 - 15 g Limetková šťáva
 - 500 g Kečup
 - 300 g Marmeláda mangová
 - 200 g Pyré mangové
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 325 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 1296 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 145.1 mg
 - Draslík 199.1 mg
 - Vláknina 4159.1 mg
 - Vitamín A 4159.1 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.5 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si kořenící směs smícháním omáčky z manga a chilli, dijonské hořčice, česneku utřeného se solí, mleté papriky, nasekaného čerstvého koriandru, omáčky worchestershire a limetové šťávy v misce, ve které budeme tatarák připravovat. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, vaječné žloutky a jemně nasekané mango.
 - 
                                2
Hovězí zadní – ořech vyndáme z lednice, rozkrájíme na menší kusy, které se vejdou do mlýnku, a ve vychlazeném mlýnku dvakrát na hrubší stupeň umeleme. Podruhé meleme přímo do misky s kořenící směsí.
 - 
                                3
Důkladně ale velmi rychle promícháme s ostatními ingrediencemi. Mícháme pouze jednou – čím méně, tím lépe.
 - 
                                4
Omáčka z manga a chilli Ambiente [46919]:
 - 
                                5
Omytou a osušenou petrželovou nať nasekáme na kousky.
 - 
                                6
Mangové pyré a mangovou marmeládu dáme do mixeru a dojemna rozmixujeme na konzistenci hořčice. Přidáme sladký kečup Heinz, provensálské koření, sladkou papriku, drcený koriandr, připravenou petrželovou nať, chilli koření, cayenský pepř, osolíme a dále mixujeme, dokud omáčka není hladká.
 - 
                                7
Je vhodné připravit si omáčku nejméně dvě hodiny předem, aby se chutě a vůně jednotlivých ingrediencí dobře spojily.