Hovězí perkelt s rajčaty a paprikou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 358 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 228 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 108.8 mg
 - Draslík 420 mg
 - Vláknina 5962.2 mg
 - Vitamín A 5962.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 58.7 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Papriky podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme na proužky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kolečka.
 - 
                                2
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme olej, zpěníme na něm cibuli, posypeme paprikou, zamícháme a krátce smažíme. Pak k cibuli přidáme kostičky masa a prudce ho po všech stranách osmahneme. Když pustí šťávu, směs opepříme a osolíme, podlijeme vývarem a dusíme. V průběhu dušení občas zamícháme a podle potřeby podléváme.
 - 
                                4
Po 15 minutách dušení přidáme nakrájenou papriku a rajčata, vše dusíme přikryté poklicí doměkka.