Rychlý steak se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 403 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 151 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 87 mg
 - Draslík 974.9 mg
 - Vláknina 8458.3 mg
 - Vitamín A 8458.3 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 70.7 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lilek a cukety omyjeme a okapané nakrájíme na tenké plátky. Papriky podélně rozkrojíme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Rajčata omyjeme a také nakrájíme na malé kousky. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
 - 
                                2
V hrnci rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a nejdříve na něm krátce osmažíme cibuli a česnek. Pak přidáme ostatní nakrájenou zeleninu mimo rajčat a smažíme ji za stálého míchání 3 minuty. Jako poslední k zelenině přisypeme nakrájená rajčata, vše důkladně promícháme, opepříme a osolíme. Přidáme podle chuti cukr, tymián a pod pokličkou 15 minut dusíme na mírném ohni. V průběhu dušení občas zamícháme.
 - 
                                3
Plátky masa omyjeme a osušíme, lehce naklepeme a okořeníme pepřem a solí. V pánvi na zbylém oleji po zelenině je prudce osmažíme z každé strany.
 - 
                                4
Steaky servírujeme se zeleninovou směsí. Vhodnou přílohou jsou například smažené bramborové hranolky.