Hovězí plátky s dušenou zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 556 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 222 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 116 mg
 - Draslík 1279.1 mg
 - Vláknina 9511 mg
 - Vitamín A 9511 mg
 - Vitamín B6 1.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 103.7 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pórek omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Papriky podélně rozkrojíme, zbavíme jadřinců, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Rajčata omyjeme a také nakrájíme na malé kousky. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
 - 
                                2
V hrnci rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a nejdříve na něm krátce osmažíme cibuli a česnek. Pak přidáme pórek a vše smažíme za stálého míchání 5 minut. Jako poslední k zelenině přisypeme nakrájená rajčata, vše důkladně promícháme, opepříme a osolíme. Přidáme cukr a tymián a pod pokličkou 15 minut dusíme na mírném ohni. V průběhu dušení občas zamícháme.
 - 
                                3
Plátky masa omyjeme a osušíme, naklepeme a okořeníme pepřem a solí. V pánvi je na zbylém oleji prudce osmažíme z každé strany asi 4 minuty, poté je necháme okapat na papírovém ubrousku.
 - 
                                4
Hovězí plátky servírujeme se zeleninovou směsí.