Polévka Šči z hovězího masa
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
 - 80 g Máslo čerstvé
 - 700 g Hovězí maso zadní
 - 400 g Zelí kysané
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Cibule
 - 3 ks Mrkev kořen
 - 2 ks Petržel kořen
 - 2 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 328 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 189 g
 - Sodík 245 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 83.7 mg
 - Draslík 377.9 mg
 - Vláknina 9775.2 mg
 - Vitamín A 9775.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 69.7 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou zeleninu a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
 - 
                                2
Vodu osolíme a přivedeme k varu. Když začne vřít, vložíme do ní hovězí maso vcelku, pokrájenou zeleninu, opepříme a přidáme papriku.
 - 
                                3
Kysané zelí scedíme, rukou trochu vyždímáme, abychom se zbavili přebytečné tekutiny, a zelí trochu pokrájíme. Přidáme do hrnce a přivedeme k varu. Stáhneme plamen, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme 2 hodiny.
 - 
                                4
Z uvařené polévky vyndáme maso, které nakrájíme na kousky a vrátíme zpět.
 - 
                                5
Přidáme rajčatový protlak a těsně před podáváním zjemníme máslem.