Hovězí směs po čínsku
Suroviny
- 500 g Hovězí kýta
 - 185 g Hrachové lusky
 - 1 kávová lžička Zázvor celý
 - 2.18 kávová lžička Olej arašídový (podzemnicový)
 - 2 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
 - 1 ks Cibule
 - 0.5 ks Paprika červená
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 3 polévková lžíce Víno bílé
 - 4 polévková lžíce Hovězí vývar základní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 202 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 61 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 48.3 mg
 - Draslík 381.3 mg
 - Vláknina 2470 mg
 - Vitamín A 2470 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.5 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Libové hovězí zadní a půlku červené papriky nakrájíme na tenké proužky, oloupanou cibuli na osminky, prolisujeme česnek, nastrouháme čerstvý zázvor, mladé hrachové lusky zbavíme špiček.
 - 
                                2
Ve velké pánvi rozehřejeme 2 lžičky oleje, v něm za stálého míchání osmahneme česnek s cibulí a zázvorem, přidáme hrachové lusky a ještě spolu 2-3 minuty opékáme. Hotovou zeleninu odložíme stranou a v pánvi na zbytku oleje dohněda opečeme hovězí nudličky s paprikou, až maso změkne. Potom do pánve přilijeme suché bílé víno, sojovou omáčku a v hovězím vývaru rozmíchaný kukuřičný škrob Maizena, uvedeme do varu a vaříme, až omáčka zhoustne.
 - 
                                3
Nakonec k masu v omáčce přidáme opečenou zeleninovou směs, zmírníme oheň, krátce 1-2 minuty spolu prohřejeme, porce rozdělíme na talíře a servírujeme.